Apa Ubat Penykit Kuning Pada Bayi?- Mungkin ramai tertanya-tanya adakah terdapat ubat khusus untuk bay baru lahir. Kalau di hospital, secara faktanya tiada. Doktor pakar sekalipun akan menyarankan ibu kerap menyusukan baby. Dan doktor juga melarang ibu-ibu memakan jamu.

Jika kuning masih tidak berkurangan dalam masa 2 minggu, bayi akan dimasukkan ke hospital dan dibaringkan dibawah sinaran UV. Dan setiap hari bayi akan dicucuk untuk ambil darah bagi menilai tahap penyakit kuning tersebut.

Jika dari segi perubatan secara homoepathy pula. Pengamal Perubatan Homoepathy akan scan rambut bayi untuk mengenal pasti ubat yang sesuai. Dan diberi minum kepada bayi.

Kalau perubatan kampung pula, kebanyakan petua orang dahulu mereka akan menyarankan bayi didedahkan dengan pancaran matahari pagi. Selain itu rebusan air seperti sekuang cina.

Ada juga petua supaya ibu bayi meminum susu kambing. Dan lebih dari itu, bayi sendiri akan dititiskan susu kambing kedalam mulut bayi tersebut. Namun semua ini berkisarkan pengalaman orang yang telah mencubanya. Kajian secara saintifik masih lagi belum dilakukan.(berdasarkan pengetahuan kami).

Dan berdasarkan petua orang lama, kami merumuskan produk kami iaitu Nuraz Mandian Kuning Bayi sebagai alternatif untuk membantu ibubapa merawat bayi mereka yang menghidap penyakit kuning. Dan kami memliki ribuan testimoni yang positif .Jika anda berminat boleh hubungi 012-9041942 (Aisyah) untuk keterangan lanjut.

Recent search terms: